Skip to main content
téarma.ie
foclóir.ie
teanglann.ie
gaois.ie
logainm.ie
Ar ais chuig leagan don scáileán
Back to screen version
An Bunachar Náisiúnta Téarmaíochta don Ghaeilge
The National Terminology Database for Irish
GA
Sórtáil i nGaeilge
Sort by Irish
EN
Sórtáil i mBéarla
Sort by English
Taispeáin breis mionsonraí
Show more details
Folaigh mionsonraí breise
Hide details
Leagan furasta le priontáil
Printer-friendly version
Cuardach tapa
Quick search
Cuardach casta
Advanced search
Brabhsáil
Browse
Gach réimse
All domains
▼
Cócaireacht
▼
Culinary
Fíoneolaíocht
Oenology
Roghanna
Options
9
Líon torthaí a aimsíodh
Number of matches found
#
Cócaireacht » Fíoneolaíocht
Culinary » Oenology
GA
c
o
r
c
á
i
l
t
e
a3
▼
(corc sa bhuidéal)
EN
c
o
r
k
e
d
w
i
n
e
phr.
▼
(of bottle)
#
Cócaireacht » Fíoneolaíocht
Culinary » Oenology
GA
d
é
a
n
a
m
h
fir1
fíona
▼
f
í
o
n
ó
i
r
e
a
c
h
t
bain3
▼
gu
fíonóireachta
EN
v
i
n
i
f
i
c
a
t
i
o
n
s
▼
w
i
n
e
m
a
k
i
n
g
s
▼
processes of making and maturing wines
#
Cócaireacht » Fíoneolaíocht
Culinary » Oenology
GA
f
í
o
n
fir3
coirc
▼
gu
fíona choirc
,
iol
fíonta coirc
(drochbhlas ar an bhfíon)
EN
c
o
r
k
e
d
w
i
n
e
phr.
▼
(of wine)
#
Cócaireacht » Fíoneolaíocht
Culinary » Oenology
GA
f
í
o
n
fir3
geal boird
▼
EN
white table
w
i
n
e
s
▼
#
Cócaireacht » Fíoneolaíocht
Culinary » Oenology
GA
f
í
o
n
fir3
licéir ardchaighdeáin
▼
EN
quality liqueur
w
i
n
e
s
▼
#
Cócaireacht » Fíoneolaíocht
Culinary » Oenology
GA
f
í
o
n
fir3
nua
▼
EN
new
w
i
n
e
s
▼
wine of the last vintage, still saturated with carbon dioxide
#
Cócaireacht » Fíoneolaíocht
Culinary » Oenology
Talmhaíocht, Iascaireacht » Táirgí Talmhaíochta
Agriculture, Fishing » Agricultural Produce
Tionsclaíocht » Tionscal an Bhia, na Dí agus an Tobac » Fíonóireacht
Industry » Food, Drink and Tobacco Industry » Winemaking
GA
m
a
r
g
a
d
h
fir1
i bhfíon
▼
EN
wine
m
a
r
k
e
t
s
▼
m
a
r
k
e
t
s
in wine
▼
#
Cócaireacht » Fíoneolaíocht
Culinary » Oenology
GA
s
c
r
e
a
b
bain2
▼
gu
screibe
(fíon dearg)
EN
c
r
u
s
t
s
▼
(of red wine)
#
Cócaireacht » Fíoneolaíocht
Culinary » Oenology
GA
s
ó
i
l
a1
▼
EN
p
l
e
a
s
a
n
t
a
▼
term applied to wines having an agreeable flavour but lacking any outstanding quality